Om du lige har fået dit første barn eller om det er treeren, så er det nemt at blive i tvivl om, hvordan man tager sig af de mindste og deres tandhygiejne. Her får du en række gode råd fra den lokale tandklinik i Hellerup, tandlæge Frederick Upton Sjölin.

Man kan nemt foranlediges til at tro, at der ikke er megen mund og tandhygiejne at tage sig af, når børnene er så små, at de endnu ikke har tænder, men faktisk er sandheden en anden. Ifølge tandlæge Frederick Upton Sjölin, der ar sin egen tandklinik i de centrale Hellerup, er det aldrig for tidligt at vænne sin lille eller nyfødte til tandbørsten og til mundhygiejne i det hele taget. Ifølge ham elsker små børn at putter ting i munden og tygge på dem, og især når tænderne er ved at dukke op i munden. Ifølge tandlægerne på tandklinikken i Hellerup er det derfor en oplagt ide, at give barnet en børnetandbørste frem for, at lade barnet tygge på sit legetøj. På den måde vænner barnet sig til at have en tandbørste i munden.

Tandklinik i Hellerup guider dig til børnetandpleje

Hos den her tandklinik i Hellerup får de dagligt klienter ind, der har brug for gode råd og vejledning til, hvordan de skal tage sig af deres små børns tandpleje. Det er derfor blevet hverdag på tandklinikken i Hellerup, at vejlede og undervise forældre i, hvad de skal være opmærksomme på, for eksempel i forbindelse med sutteflasken og amning af deres børn samt når børnene begynder at få tænder.

Et spørgsmål som tandlæge Frederick Upton Sjölin fra tandklinikken i Hellerup ofte støder på er, hvordan man skal tage sig af børnenes mælketænder. Her gør de på tandklinikken i Hellerup opmærksom på, at det er meget vigtigt, at man børster børnenes tænder allerede fra den første mælketand dukker op i munden. Nogle tror, at fordi mælketænderne ikke er tænder, der bliver i munden, så e de mindre vigtige at tage sig af. Faktiosk er de dog lige så vigtige at børste, da det er med til at skabe en grundlæggende god van tidligt.

Gør tandbørstningen til en behagelig oplevelse for barnet

Hvis ikke barnet bliver introduceret til tandpleje og tandbørstning på en god og ordentlig måde, vil det hurtigt blive en træls rutine. Dette vil kun blive værre, hvis barnet så ender med, på grund af dårlig tandhygiejne, at skulle forbi en tandklinik (Hellerup som alle andre steder) ofte og få foretaget ubehagelige tandbehandlinger. Faktisk er det netop ofte disse oplevelser, som barnet får tidligt i livet, der skaber tandlægeskræk. Netop derfor er det, ifølge Frederick Upton Sjölins tandklinik i Hellerup en god ide, at skabe en god stemning omkring tandpleje fra tidligt i livet.

Ifølge Frederick Upton Sjölin og resten af hans stab på hans tandklinik i Hellerup, er der mange gode måder at gøre det til en god oplevelse for børn at få børstet sine tænder, og ifølge Frederick Upton Sjölin kan det være en god ide, at lade barnet kigge i en bog eller se fjernsyn, mens de får børstet tænder.

Nogle børn finder det så ubehageligt at få børstet tænder, at deres forældre ser det som en nødvendighed, at holde barnet fast, hvilket kan være med til at gøre oplevelsen endnu mere traumatiserende. Det er den gyldne mellemvej, man skal finde, udtaler Frederick Upton Sjölin fra hans tandklinik i Hellerup, da det naturligvis er vigtigt at opretholde en god tandhygiejne, men også er vigtigt, at barnet ikke traumatiseres.

Har du brug for yderligere råd til børnetandpleje, kontakt da Frederick Upton Sjölins på hans tandklinik i Hellerup her.