Hvis du gerne vil tabe dig, men ikke føler for et kirurgisk fedmeoperation, så er gastrisk ballon en mulighed. Den intergastriske ballonen bliver smertefrit lagt ned i mavesækken, så du kan føle dig hurtigere mæt. Denne metode er en smertefri og effektiv måde at opnå vægttab, og så er den helt uden nogen form for kirurgi.

Behandlingen med gastrisk ballon tager mellem 6-12 måneder afhængigt af hvilket type ballon du vælger. Efter forløbet vil man være i kontakt med Gastriball´s diætist og personlige træner. Før det er muligt for dig at få et forløb, skal du have et BMI over 27.

Proceduren

For at proceduren skal være så sikker som muligt, starter alle patienter med at få en lokal bedøvelse ved spray i halsen eller afslappende intravenøs medicin. Herefter får du em plastik ring om mellem tænderne, så din mund er åben, og du ikke mulighed for at ødelægge dine tænder.

En kikkert vil du føres gennem halsen og ned i din mave, så der er synlighed over din mavesæk. Den gastriske ballon nedføres herefter og fyldes enten med saltvand eller luft. Efter ballonen er placeret, bliver din mave gennemtjekket med kikkerten, for at sikre alt er som det skal være. Indgrebet er sikkert, let og smertefrit.

En Gastrisk ballon vil altid kunne tømmes for væske eller luft og fjernes.

Vægttabet

Ballonen er kun er værktøj til at støtte et vægttab, og skal derfor anvendes sammen med diæt, motion og opfølgende programmer. Hvor meget du taber dig, er altså alt afhængig af din indsats i forløbet. Det er derfor essentielt for vægttabet, at du også ændre dine livsstilsvaner i så du eventuelt spiser sundere og motionere mere. Du kan læse information om forløbet for en gastrisk ballon på Gastriballs hjemmeside her.

Det er vigtigt at tilføje at Gastic ballonen ikke er et langsigtet forløb, og du ikke vil opleve et massivt vægttab på kort tid.