Især i gamle bygninger oplever man opstigende grundfugt, fordi lovgivningen har ændret sig siden konstruktionen af bygningen. Dette kan især give fugt i kældervægge og kan udgøre en sundhedsrisiko.

Hvorfor opstår fugt i kældervægge?

Det er ikke bare ud af den blå luft, at man pludselig oplever fugt i kældervægge, og ofte er det et problem, som har stået på igennem en længere periode uden at der er blevet gjort noget ved fugten, hvilket på sigt kan gøre kældervæggene møre. Hvis der ikke er lavet ordentligt afløb til alt det regnvand, som vi især oplever i efterårs- og vintermånederne, kan man netop risikere, at blive udsat for opstigende grundfugt, og hvis det får lov til bare at stå til uden at man gør noget ved det, kan det derfor give fugt i kældervæggene.

Hvordan undgår man opstigende grundfugt?

Mange tror, at det er besværligt, at komme af med opstigende grundfugt, men i realiteten kan det foregår ganske simpelt, billigt og uden det tunge arbejde forbundet med at komme grundfugten til livs. Mange tror, at den eneste måde, at komme opstigende grundfugt til livs er ved at nedgrave et omfangsdræn. Et omfangsdræn er som udgangspunkt også en rigtig god løsning, men problemet med omfangsdræn er, at det samtidig også er en meget besværlig og ofte dyr måde. For at man kan installere et omfangsdræn, som kan suge alt grundfugten væk, er det nødvendigt, at man graver en dyb rande rundt om hele huset. Dette kan blive til mange kubikmeter jord, og i mange tilfælde, kan det også give lidt hold i ryggen, hvis man ikke er vant til at udføre den slags gravearbejde. Omfangsdræn prisen kan også skræmme mange væk allerede inden at gravearbejdet starter, og selv hvis man har fugt i sine kældervægge, kan prisen på omfangsdræn afholde en fra at anskaffe sig et omfangsdræn.

Så simpelt kan det være!

Hvordan undgår man så opstigende grundfugt en gang for alle? Det kan faktisk gøres ganske simpelt! Virksomheden Drytech har udviklet et system, som via elektro osmose søger for at komme al fugt i kældervægge til livs, og faktisk til langt under prisen for et omfangsdræn!

I virkeligheden er elektro osmose op til 5 gange billigere end et omfangsdræn, og teknikken fungerer ved, at man opsætter en boks, som udsender strøm, der er positivt ladet, og ved at montere et negativt ladet jordspyd uden for huset, kan man derved genne den opstigende grundfugt helt væk fra kældervæggene. Prisen for denne herlighed starter ved 36.000, men det er ikke ualmindeligt, at et omfangsdræn koster over et par hundrede tusinde, og jo større grund desto mere vil dette selvfølgelig koste.