dart pilDart, det verdenskendte sportspil som dyrkes af rigtig mange mennesker, spilles ofte med det remedier, der umiddelbart er til rådighed, der hvor man er. Men der er faktisk markant forskel på hvilken dart pil, man bruger, når man kaster mod skiven.

Materialet betyder noget

Man kan i dart, som med så mange andre sportsgrene, opdele spillerne efter niveau. Men hvor eksempelvis fodboldspillere ofte vil spille med den samme størrelse bold, om der spilles på det lokale oldboys hold eller i superligaen, så er der forskel på en dart pil, der bliver brugt af amatører, og en dart pil der bliver brugt af professionelle.

Dette er både gældende på grund af det varierende prisniveau, men det er ligeledes vigtigt, hvordan en dart pil flyver gennem luften. En billig dart pil, som oftest vil blive brugt af amatører, er lavet af messing. Dette materiale er i sig selv billigt og derfor yndet i brug til udviklingen af pile.

Hvis man derimod forkromer en messing dart pil, så er både udseendet og kvaliteten ændret – ligesom prisen. Denne salgs dart pil passer bedre til de let øvede spillere.

Ultimativt kan man vælge at spille med en tungsten dart pil, som tilhører noget af de ypperste, inden for valget af pile. Her er prisen noget højere, men hvis man vil blive rigtig god til dart, så skal materialet jo også være i orden.