Da Brian Gade den 22. juni 1977 kom til verden, lå det umiddelbart ikke i kortene, at Brian Gade den dag i dag skulle drive selvstændig virksomhed med stor succes. Brian Gade blev født i København, samtidig med at hans far, Svend Erik Nielsen, på daværende tidspunkt var under uddannelse på politiskolen. Der skulle dog kun gå 3 år i det københavnske før familien valgte at flytte til den lille by Børkop placeret i det sydlige Jylland ved Vejle.

Grunden til at lige netop Børkop blev Brian Gades nye hjem skyldtes, at hans far fik job i Børkop politikorps, mens Brian Gades mor, Inger Gade Nielsen, måtte tage turen til Vejle, hvor hun var beskæftiget i Norsk Hydro. Ingen af Brian Gades forældre var således selvstændige iværksættere, og selv om Brian har fået alt den støtte, han har kunnet ønske sig hjemmefra, er det efter eget ønske og initiativ, at han med tiden begav sig ud på den både udfordrende, givtige og samtidig risikable sti som selvstændig.

Startede første virksomhed i tidlig alder

Som 17-årige færdiggjorde Brian Gade 10. klasse på Englystskolen i Børkop, hvor han undervejs havde arbejdet i SuperBrugsen og fungeret som både ejer og fungerende DJ i MobilDiskotek, som Brian Gade stadig ejer 50 % af. Succesen med det mobile diskotek gav Brian Gade blod på tanden, hvilket medførte, at han som 17-årig også importerede hele 12 containere med lysudstyr fra Taiwan, som han solgte videre i Danmark. Selv om Brian Gade primært er vokset op med fødderne plantet i den jyske muld, blev Børkop allerede som 18-19-årig for lille for den i dag succesfulde forretningsmand, og med hjælp fra sit iværksætteri købte han sin første lejlighed i Vejle, hvilket senere skulle vise sig blot at blive én blandt mange investeringer i ejendomme.

Studie og iværksætter på fuldtid

Handelsverdenen havde vækket noget i Brian Gade og efter 10. klasse startede han på Vejle Handelsskole, hvor de basale færdigheder blev videreudviklet samtidig med, at han drev sit mobile diskotek og ellers arbejdede på Munkebjerg Hotel som AV-medarbejder. Kun afbrudt af et halvt års rejse og yderligere et halvt år som værnepligtig, hvor han blev uddannet røgdykker og tildelt rollen som Gruppefører i Brand- og Redskabstjenesten, genoptog Brian Gade som 21-årig studierne inden for handel. Disse studier blev genoptaget på Syddansk Universitet, hvor studieretningen blev en Bachelor i Business Administration.

Året forinden havde Brian Gade oprettet sin virksomhed, der beskæftigede sig med ejendomsudvikling, men grundet rejseaktiviteter og perioden som værnepligtig var det først samtidig med påbegyndelsen af sin bachelor, at virksomheden for alvor kunne prioriteres, selv om det blev til nogle lange arbejdsuger med fuldtidsstudiet ved siden af. Dog var det for Brian Gade en glimrende måde at kombinere teoretiske studier med praktisk viden fra sin egen virksomhed og alle de udfordringer, som dette medførte.

Ejendomsbranchen trak det længste strå

Efter dimission fra Syddansk Universitet blev Brian Gade ansat i X-Pro ApS i Hedensted, og erfaringen med ejendomsudvikling tog Brian Gade med sig i rollen som både salgsansvarlig og medudvikler på X-ylo reolen, der i dag er bedre kendt under navnet Quadrant. Efter blot 2 år hos X-Pro, hvor Brian Gade samtidig havde videreført sin egen ejendomsudviklingsvirksomhed blev kaldet fra ejendomsbranchen dog for stort, og X-Pro blev skiftet ud til fordel for endnu flere selvstændige projekter i ejendomsbranchen, hvor han bidrog til konceptudvikling af ejendomme, der også indebar en 3-årig ansættelse som projektleder i HG Ejendomme. Det er tydeligt, at Brian Gade er en mand med mange jern i ilden, og han er ikke bange for at lægge de mange timer, som det kræver at komme til tops i en ellers benhård branche.

Selv om Brian Gade har haft mange forskellige jobs inden for ejendomsbranchen, er han dog også vedholdende og ynder at følge projekter helt til dørs, selv når det bliver hårdt. Dette er også grunden til, at Brian Gade den dag i dag stadig er ejer af sin første ejendomsvirksomhed, der beskæftiger sug med ejendomsudvikling samtidig med, at han er Direktør i Gade Holding. Det er heller ikke blot andres byggeprojekter, som Brian Gade har varetaget, og han har blandt andet bygget op til flere huse til sig selv gennem tidens løb. Her har han i flere tilfælde selv stået for istandsættelse, blueprints, arkitektoniske overvejelser m.m., hvilket i dag har gjort Brian Gade til en specialist inden for området både når det kommer til planlægning- og hands-on erfaring.  Selv om Brian Gade allerede i en alder af 38 år har bygget og udviklet utallige ejendomme, har han dog stadigvæk mange år tilbage i branchen, og hvem ved hvor vidt den danske boligudvikler fra Vejle-området, kan drive det.