Åreknuder er som sådan ikke noget man bør være bange for, da det i langt de fleste sammenhæng er en ganske ufarlig sygdom. En af de største gener, der forbindes med de udvidede vener er, at det rent kosmetisk kan skabe belastning og frustration for de personer der rammes.

Det kan dog være en god idé at gøre sig bevidst omkring de symptomer, der kendetegner åreknuder og begyndelsen af disse. De mest typiske symptomer er, at blodårerne særligt på bene begynder at svulme op og bliver derfor også ekstra synlige. Derudover er symptomer som: lette smerte i områder der ligger omkring de hævede vener, kramper i lægge og udmattede lægmuskler samt svien. I enkelte tilfælde kan der opstå mere alvorlige symptomer som: misfarvning af hud, sår på skinneben, irriteret hud der kløer, eksem samt åreknuder der bløder.

 

Oplever du nogle af ovenstående symptomer på åreknuder, så er der hjælp at hente. Der findes specialiserede privatklinikker, der tilbyder effektive behandlingsforløb af netop åreknuder. Er du en af dem der plages af symptomer på åreknuder, så kan du med fordel tage kontakt til en privatklinik så tidligt som muligt, da de kan hjælpe dig og din situation.